Azine
Om tidningen Azine
Köpa Azine
Kontakta Azine
Hjälpa till
Annonsera i Azine
About Azine English

Senaste numret
Nästa nummer
Arkiv

Kurser/Skolor
Intervjuer
Forum

ACG
SUA
ACG Göteborg
AmigaGuiden

Annonsörer:
GGS-Data

Sponsorer:
AmigaRulez (Forum)
GGS-Data
WestSide Praetorian
M.Andersson

Försäljningsställen
GGS-Data
Guru Meditation


Senaste Nummer 8 Nummer 7 Nummer 7 bilaga Nummer 6 Nummer 5++ Nummer 4 Nummer 3 Nummer 2 Nummer 1

Vill du ha din banner här?
Skriv till info@azine.nu!
Välkommen till hela Sveriges Amigatidning.


ACGs maskot

Arkiverade nyheter

2005

Azine på ny server!
Uppsatt 13 Juli 2005 11:37 av M.Andersson
Azines hemsida har bytt server! Vi hoppas att ni ska märka skillnad i snabbhet.
2 x Linux!
Uppsatt 6 Maj 2005 23:47 av M.Andersson
Del 3 och del 4 av Linux-skolan har äntligen hittat till hemsidan. De kan läsas under Kurser/Skolor till vänster.
Tidningar som ej kommit fram?
Uppsatt 18 Februari 2005 16:37 av M.Andersson
Tre tidningar har kommit i retur utan adress. Det skulle kunna vara personer från ACG-Gbg (som har sina adresser tejpade) som blivit utan tidningen. Om någon inte fått tidningen än så skicka ett mail till oss på adressen ovan (se HotSpot) med namn och adress!
Azine #7 ute nu!
Uppsatt 11 Februari 2005 11:42 av M.Andersson
Tidningarna postades igår och borde börja dyka upp idag eller nästa vecka. Håll även ögonen på GGS-Data och Guru Meditation om ni inte är med i en förening!
Azine #7 snart ute!
Uppsatt 8 Februari 2005 16:41 av M.Andersson
Tidningen är på tryckeriet och beräknas vara tryckt idag. Så förhoppningen är att vi kan skicka ut tidningen imorgon. Information om detta nummer finns nu till vänster under Senaste numret.
Tyvärr innebär det att kallelsen till årsmötet för ACG är ute i senaste laget (tidningen kanske kommer efter årsmötet har varit), men vi hoppas att alla redan vet att årsmötet går av stapeln nu den 12:e. Mer information om detta finns på ACGs hemsida.
Annonseringsinformation!
Uppsatt 4 Januari 2005 10:23 av M.Andersson
Vi har lagt till en sida med hur man gör för att annonsera i Azine. Man hittar informationen under Annonsera i Azine till vänster.
Ny grafiker sökes!
Uppsatt 3 Januari 2005 08:23 av M.Andersson
Grafikern som vi hade hittat har hittat en ny tjänst och kommer därför inte att ha möjlighet att bidra med grafik. Vi önskar honom lycka till med den nya tjänsten! Dock så innebär detta att vi fortfarande söker en eller flera grafiker!

2004

Goda nyheter!
Uppsatt 13 December 2004 08:31 av M.Andersson
Vi har fått tag på en grafiker som kommer att hjälpa till med grafiken. Vi hälsar Hamed Ahmadi välkommen ombord. En presentation av honom kommer i nästa nummer.
Tråkiga nyheter!
Uppsatt 29 November 2004 16:32 av M.Andersson
Tyvärr måste vi meddela att det inte kommer något nytt nummer av Azine i år. Numret är så gott som klart och skulle inte behöva så många mer timmars jobb för att bli helt klart.
Dock så har tryckeriet fullt upp fram till nästa år, så det finns inte tid att trycka Azine.
Vi vill passa på att be om ursäkt för att vi inte lyckades bättre i år med tidningen, men nästa år ska vi se till att det blir bättre!
Översättare funnen!
Uppsatt 1 September 2004 09:56 av M.Andersson
Vi har fått tag på en översättare för de norska texterna. Stort tack till Bente Hjelm som kommer hjälpa oss med detta!
Azine #7 mycket försenat.
Uppsatt 10 Augusti 2004 13:42 av M.Andersson
Bara en liten notis om att tidningen fortfarande är en bit bort. Vi jobbar på att få nästa nummer klart, men saknar fortfarande en del av det innehåll vi har tänkt oss. Vi hoppas dock på att få ut numret i slutet av augusti eller början av september.
Azine #7 lite försenat.
Uppsatt 14 Juni 2004 14:21 av M.Andersson
På grund av att AmigaOS4 Developer Prerelease har släppts till alla AmigaOne ägare så har vi skjutit upp publiceringen av Azine #7 så att vi ska hinna få med lite trevlig läsning om OS4.
Azine #4 och #5 som pdf.
Uppsatt 10 April 2004 00:32 av M.Andersson
Azine #4 och #5 finns nu under Arkiv till vänster. Så för er som inte lyckats få tag i dessa nummer i pappersversionen (eller som är för snåla för att köpa tidningen?) kan tanka hem och läsa dem. Tänk på att det är den tryckta upplagan som avgör tidningens framtid!
Azine #6 skickat.
Uppsatt 30 Mars 2004 08:36 av M.Andersson
Azine #6 skickades i mitten av förra veckan. Så den borde ha dykt upp i dagarna för de flesta, och inom kort för resten.
Azine #6 försenad med några dagar.
Uppsatt 23 Mars 2004 12:09 av M.Andersson
Nummer 6 av Azine kommer troligast att skickas ut i veckan. Det var tänkt att tidningen skulle skickas igår (måndag) men det har blivit lite förseningar på grund av barnafödande. Men vi försöker att få ut den under veckan.
Tyvärr så innebär detta att den reklam för Jamaica ROM Party kan bli lite inaktuell då alla kanske inte hinner få tidningen i tid innan helgen som kommer. Jag hoppas att arrangörerna har överseende med detta.
Azine har inlett ett sammarbete med AmigaGuiden.
Uppsatt 18 Mars 2004 14:40 av M.Andersson
Efter en del samtal har Azine och den norska Amigatidningen AmigaGuiden inlett ett sammarbete. Sammarbetet gäller artikelutbyte och därför behöver nu Azine översättare som kan översätta de norska texterna till svenska (se notis under HotSpot).
Information om kommande nummer uppdaterad.
Uppsatt 10 Mars 2004 09:14 av M.Andersson
Eftersom det närmar sig för tryck på Azine #6 så har vi uppdaterat informationen om detta nummer. Även en bild på framsidan är upplagd. Informationen hittar ni under Nästa Nummer.
Ny del i linuxskolan upplagd.
Uppsatt 23 Januari 2004 14:15 av M.Andersson
Del 2 i linuxskolan har lagts upp på hemsidan. Den kan hittas under Kurser/Skolor till vänster.
Ny del i programmeringsskolan upplagd.
Uppsatt 15 Januari 2004 08:19 av M.Andersson
Del 2 i programmeringsskolan har lagts upp på hemsidan. Den kan hittas under Kurser/Skolor till vänster.

2003

Azines nya site uppe!
Uppsatt 16 December 2003 09:51 av M.Andersson
Nu är hela siten äntligen flyttad och igång. Dessutom har vi de senaste dagarna snyggat till den med lite ny grafik och en lite 'boing'-igare logga.
Azine #5++ och jul!
Uppsatt 15 December 2003 11:07 av M.Andersson
De sista av tidningarna är nu skickade och bör komma fram till alla föreningsmedlemmar innan jul! Tidningen finns som vanligt för försäljning hos GGS-Data för er som inte är med i någon av Amigaföreningarna.
(Sedan är vi i full gång att flytta Azines hemsida till sin nya adress www.azine.nu, men den är inte helt färdig än.)
Azine #5 och lite uppdateringar på hemsidan!
Uppsatt 24 November 2003 08:46 av M.Andersson
Arbetet med Azine #5 har nu nått stadiet av sista genomläsning inför tryck, så nu är det nära att tidningen dyker upp i postlådorna. Den här gången blir det ett supertjockt nummer på hela 40 sidor!
Hemsidan är uppdaterad med frammsidan till #5, som kan hittas under Nästa Nummer. Dessutom har vi kompletterat och uppdaterat texten under Om tidningen Azine.
Azine får egen domän och Azine #5 fortfarande försenad!
Uppsatt 22 September 2003 17:06 av M.Andersson
Azine har nu registrerat en egen domän och kan numera hittas på adressen www.azine.nu. Sidorna är under omkonstruktion, så det kan ta ett tag innan siten är helt klar.
Vi kan fortfarande inte trycka Azine #5 eftersom vi inte fått in alla beställningar från föreningarna (ACG är kvar) så vi kan inte trycka den färdiga tidningen. Vi håller tummarna för att ACG ska lösa sina tekniska problem med medlemslistorna så fort som möjligt.
Azine #5 försenad!
Uppsatt 9 September 2003 14:13 av M.Andersson
Tyvärr måste vi informera att Azine #5 är lite försenad. Förhoppningsvis kommer vi snart att kunna trycka det nya numret, men jag skulle tro att det kan ta någon vecka innan vi är där.
Vi håller även på att omorganisera hanteringen av adresser, så vi får se om det även i den fasen kommer att försenas någon dag extra. Med lite tur är #5 inte så långt borta.
#2 och #3 nu som PDF m.m.!
Uppsatt 7 Augusti 2003 08:42 av M.Andersson
Då har jag äntligen tagit mig tid att uppdatera hemsidan igen och lagt till #2 och #3 som PDFer under Arkiv. Så nu har ni som inte kunnat läsa dessa nummer förr chansen att göra det.
Storleken på #2 är ca 10 MB och #3 ca 6 MB, så sitter ni på modem så kan det ta ett tag att ladda hem tidningarna.
Nu finns även en sida About Azine som är en kort beskrivning av tidningen på engelska.
#4 ute och hemsidan uppdaterad.
Uppsatt 2 Juli 2003 12:46 av M.Andersson
Trots att vi var lite försenade så verkar tidningarna ha nått ut till medlemmarna i förra veckan. Vi vill passa på att tacka Björn Axelsson för att ha skickat adresslapparna så snabbt som han gjorde!
Sedan har vi uppdaterat hemsidan med lite av varje. Bland annat lite information om nästa nummer och sedan har vi lagt till föreningen ACG Göteborg som Stödförening. Dessutom har vi nu en ny fast medarbetare i Johan 'Graak' Forsberg som kommer att hjälpa oss med artiklar.
Liten försening av #4 och reklam för OS4.0 on Tour 2003.
Uppsatt 13 Juni 2003 12:55 av M.Andersson
Azine #4 är lite försenat men den går i tryck på måndag (16/6). Tyvärr kan det ta någon extra dag innan utskick till medlemmarna kan ske. När de kan skickas beror på när adresslapparna kan levereras från ACG.
Så för att vi är lite försenade och att alla kanske inte hinner få sin tidning innan 28/6 så gör vi här lite reklam för ett amigaevent som sker just 28/6 i Göteborg. OS4.0 on Tour 2003
Azine finns nu på länksiten amigasource.com!
Uppsatt 15 Apr 2003 12:56 av M.Andersson
Azine finns nu upplagd på länksiten amigasource.com under rubriken Magazines.
AmiGBG är över!
Uppsatt 31 Mar 2003 14:30 av M.Andersson
AmiGBG är över och vi på Azine vill passa på att tacka alla som kommit fram och pratat med oss. Vi ser fram emot att höra mer av er om hur vi kan göra tidningen bättre, så passa på att maila in förslag till oss.
Vi vill även passa på att tacka arrangörerna för en otroligt trevlig mässa.
AmiGBG närmar sig och Azine kommer att vara där!
Uppsatt 25 Mar 2003 12:25 av M.Andersson
Den 29:e Mars så går amigamässan AmiGBG 2003 av stapeln, och naturligtvis så kommer Azine att finnas på plats. Så passa på att titta förbi hos oss när ni besöker mässan!
Azine #3 skickat!
Uppsatt 11 Mar 2003 12:40 av M.Andersson
Onsdagen den 5:e Mars skickades Azine #3 till medlemmarna i föreningarna ACG, ACG-G och SUA. Så de bör dyka upp i veckan om de inte redan har kommit fram.
Numret går även att köpa hos GGS-Data för er som inte är medlem i någon av ovanstående föreningar.
Azine #1 nu som PDF!
Uppsatt 4 Mar 2003 19:28 av M.Andersson
Nu har ni som inte läst Azine #1 chansen att göra det. En PDF-version kan nu hittas under Arkiv. Även om mycket har hänt med tidningen designmässigt sedan #1 så är innehållet i det första numret ändå läsvärt.
Information om Azine #3 uppdaterad!
Uppsatt 21 Feb 2003 16:57 av M.Andersson
Mer information om innehållet i Azine #3 och en bild på framsidan kan hittas under Nästa nummer.
Azine #2 skickade!
Uppsatt 4 Feb 2003 13:32 av M.Andersson
Enligt information från ACG så är nu de sista tidningarna skickade till medlemmarna i ACG och ACG-G.
Azine har fått ett forum.
Uppsatt 27 Jan 2003 15:33 av M.Andersson
Ett nytt forum för diskussioner kring tidningen har satts upp i forumsdelen på AmigaRulez. Direktlänk finns under sektionen Azine Online till vänster.
Diverse uppdateringar.
Uppsatt 14 Jan 2003 13:06 av M.Andersson
Lite småuppdateringar har gjorts på diverse sidor. Bland annat så har redaktionslistan uppdaterats så att den är korrekt. Även bilder på framsidor har lagts in under Senaste numret och Nästa nummer och en större version kan ses om man klickar på bilden.

Azine-loggan är nu mindre (10k) så laddningstiden för sidan borde ha minskat lite.

2002

Quake2-intervju med Hans-Joerg upplagd
Uppsatt 12 Dec 2002 10:58 av M.Andersson
En ny kategori under Azine online är upplagd som heter Intervjuer. En första intervju är ditlagd och den är med Hans-Joerg Frieden (Hyperion) och handlar om Quake2 för Amiga (publicerad i Azine #2).
Grunderna i C, del1 online!
Uppsatt 7 Dec 2002 19:12 av M.Andersson
Första delen av programmeringsskolan (publicerad i ACG-Bladet #2 2001) är nu upplagd och hittas under Kurser/Skolor. Del 2 finns i Azine #2.
Nya numret ute nu!
Uppsatt 7 Dec 2002 19:12 av M.Andersson
Azine #2 började skickas ut redan i slutet av november. Har du inte fått ditt nummer, hör av dig till din förening om detta.
Nya numret klart för tryck!
Uppsatt 10 Nov 2002 15:06 av M.Andersson
Nummer 2 är klart för tryck. Så nu är det inte långt kvar innan nya numret dyker upp!
Ny hemsida uppe!
Uppsatt 10 Aug 2002 14:20 av M.Andersson
Nya hemsidan uppe samt information om det nya numret.


Hemsidorna underhålls av Magnus Andersson